Uitgave: Paperback, 243 blz.
ISBN 978-90-76270-975
Prijs: € 19.95
 
Carlo Lucarelli
Intrigo italiano
Vertaling Carolien Steenbergen
 
1953. Italië bevindt zich nog in een maalstroom van wederopbouw, politieke conflicten en koude oorlog. Een professor en een 12-jarig jongetje komen bij een gruwelijk verkeersongeval om het leven. Een paar maanden later wordt de vrouw van de professor in haar badkuip verdronken.
De magistratuur schakelt commissaris De Luca in. Die heeft geen vlekkeloos verleden, maar is een goede speurhond. Maar al te goed mag hij niet zijn, want niet alles mag boven tafel komen.
Er zijn kringen waar ze bepalen welke misdaden opgelost worden.

‘Er klopt iets niet,’ zei De Luca.
De achterruit van de Topolino was niet meer beslagen. Giorgini was nu duidelijk zichtbaar, leunend tegen het portier, deze keer alsof hij sliep.
‘Weet jij wanneer de ruiten van een auto beslaan?’ vroeg De Luca.
‘Als er wordt geademd.’
‘Precies.’


Carlo Lucarelli (Parma, 1960) werd begin jaren '90 bekend als thrillerauteur met een trilogie over de nadagen van het Italiaanse fascisme. In 1990 kwam zijn eerste thriller uit, Carta bianca. Vele volgen. In Intrigo italiano keert commissaris De Luca terug, de held uit de trilogie.
Daarnaast presenteert hij sinds 1998 een televisieprogramma over onopgeloste moorden en andere misdrijven, een groot succes.

Serena Libri bracht van Lucarelli eerder Guernica (1998) en Laura uit Rimini (2004) uit.

Lucarelli bedacht een sterke plot en zijn held is zo’n heerlijke mopperige speurder die zich in zijn werk ingraaft om zichzelf te ontlopen.
Edwin Krijgsman, De Volkskrant

In Intrigo italiano weet Carlo Lucarelli fraai gebeurtenissen uit het na-oorlogse Italië door het verhaal te weven.
Monique de Heer, Trouw

 
 
Serena Libri
Vossiusstraat 21
1071 AD Amsterdam
Nederland
Tel. +31 20 664 24 26
E-mail info@SerenaLibri.nl