Uitgave: Paperback, 198 blz.
ISBN 978-90-76270-920
Prijs: € 18.90
 
Francesco Recami
De galerijflat
Vertaling Rianne Aarts
 
Amadeo Consonni is gek op moordzaken. Claudio Giorgi drinkt veel te veel en slaat zijn vrouw en kinderen. De Angelis is de hele dag bezig met zijn mooie Opel en zijn parkeerplaats. Erika draagt strakke truitjes en te korte rokjes.

Met zn allen wonen ze in een galerijflat in Milaan. En dan gaat het mis.
Te midden van misverstanden en geklungel ligt een lijk in een zak te wachten op vervoer. En op de parkeerplaats van De Angelis staan steeds andere autos.

Recami weet heel goed hoe hij moet vertellen en schrijven.Met een handjevol door het lot verbonden personages schept hij een hele wereld.
Andrea Camilleri

In De galerijflat van Francesco Recami gaat het wel om een microcosmos: een enkel appartementenblok in Milaan. De bewoners zijn van diverse pluimage: een man die krantenartikels over misdaden in mappen klasseert, een man die zijn vrouw slaat, een man die zijn auto verafgoodt. Allemaal niet erg opzienbarend, tot iets kleins een keten van gebeurtenissen in gang zet waarvan je het einde niet kan voorzien. [...] Leuke misdaadroman, met veel humor gebracht.
Jeroen Beghin, Italibro.

[...] een ongelofelijk gecompliceerde situatie waaruit de schrijver zich verbazingwekkend goed weet te redden. De ironie is nooit ver te zoeken en de schrijver weet de geheimen achter iedere voordeur in het flatgebouw knap met elkaar te verbinden.
G.P. Scheuring, NDB Biblion.

De galerijflat is een heerlijk verhaal, echt een thriller van het Europese vasteland. Serena Libri heeft weer een mooi en typerend verhaal op de markt gebracht; juist deze kleine uitgevers weten de krenten uit de pap te brengen.
Joop Hazenbroek, Crimezone

 
 
Serena Libri
Vossiusstraat 21
1071 AD Amsterdam
Nederland
Tel. +31 20 664 24 26
E-mail info@SerenaLibri.nl