Uitgave: paperback met flappen, 217 blz.
ISBN 978-90-76270-968
Prijs: € 19.95
 
Donatella Di Pietrantonio
Teruggeworpen
Vertaling: Hilda Schraa
 
Een meisje groeit op bij een oom en tante, waar ze als baby is ondergebracht. Ze is daar gelukkig.
Op haar dertiende wordt ze zonder enige uitleg teruggeplaatst bij haar biologische ouders; ze ziet haar oom en tante en vriendinnen niet meer, ze wordt aan haar lot overgelaten en moet zich zien te redden in haar nieuwe omgeving. Ze is wanhopig.
De vader is woordeloos en slaat, de moeder vreugdeloos, de armoede is overweldigend. Maar langzaam, weerbarstig, vindt het teruggestuurde meisje haar weg in die nieuwe wereld.

Pluk het haantje,' gebood ze en ze stak me het dode dier toe, dat ze bij de poten vasthield, zijn kop bungelde omlaag. 'Daarna moet je hem ontweien.'

'Wat? Ik begrijp het niet.'

'Wil je hem soms zo eten? Je moet de veren er toch afhalen, of niet dan? Daarna snijd je hem open en haal je de ingewanden eruit,' legde ze uit terwijl de naar mij uitgestrekte arm lichtjes schudde.

Ik deed een stap achteruit en keek een andere kant op.

'Dat kan ik niet, daar kan ik niet tegen. Ik kan gaan poetsen.'

Ze keek naar me zonder verder nog iets te zeggen. Ze smeet het dode dier op het aanrechtblad, met een gedempte bons, en begon als een gek de veren eraf te plukken.


Donatella Di Pietrantonio wordt in 1963 geboren in een dorpje van nog geen 1000 inwoners in de Abruzzen. In ‘86 studeert ze af in L’Aquila als tandheelkundige en vestigt zich als kindertandarts in Penne.
En ze schrijft. De Abruzzen zijn haar geboortegrond en de achtergrond van haar boeken. Haar eerste roman, Mia madre è un fiume, verschijnt in 2011. In 2013 volgt Bella mia en in 2017 bij Einaudi L’Arminuta (Serena Libri 2017, Teruggeworpen).
Deze roman is het verhaal van een pittig meisje in de Abruzzen.

 
 
Serena Libri
Vossiusstraat 21
1071 AD Amsterdam
Nederland
Tel. +31 20 664 24 26
Fax +31 20 664 24 26
E-mail info@SerenaLibri.nl