Uitgave: Paperback met stofomslag, 245 blz.
ISBN 978-90-76270-906
Prijs: € 22.50
 
Marco Balzano
Reis zonder einde
Vertaling Manon Smits
 
Jaren vijftig. Ninetto Veloverbeen, een jongetje van negen, ontvlucht de ellende en uitzichtloze armoede van een Siciliaans dorpje. In Milaan vindt hij werk bij een wasserij: op de fiets brengt hij het gewassen en gestreken goed rond. Als hij vijftien is wordt hij aangenomen bij Alfa Romeo.
Alles lijkt goed te gaan: hij heeft een vaste baan, hij trouwt, hij koopt een huis, hij krijgt een dochter.
Maar het geluk houdt geen stand. Zijn geest wordt verscheurd door een machteloos wantrouwen jegens alles en iedereen, enkele 'goeden' daargelaten. En dan gebruikt hij het mes dat hij altijd bij zich draagt en belandt in de gevangenis. Hij vervreemdt van zijn vrouw, van zijn dochter en van de wereld.

'Een juweel van een roman.'
Corriere della Sera

'De kindermigratie van de jaren vijftig vertelt ons ook over het heden.'
La Repubblica

Een beeldend vertelde roman in de traditie van het beste Italiaanse neorealisme.
ItaliŽ Magazine, Januari 2017

In 1959 voegt de negenjarige Ninetto zich bij de Sicilianen die naar het rijke noorden van ItaliŽ trekken. [...] Hij komt in Milaan terecht. De migranten uit het zuiden zijn marginalen en worden spottend de napulž genoemd. Het wordt vechten om te overleven. Er is een tweede verhaallijn, die zich dertig jaren later afspeelt. Door een domme moord is Ninetto in de gevangenis terechtgekomen. Wanneer hij vrijkomt, vindt hij in een veranderde wereld geen werk meer. Het boek schildert een realistisch, maar ook melancholisch beeld van een belangrijke periode uit de Italiaanse geschiedenis.
Bernard Huyvaert, NDB Biblion

 
 
Serena Libri
Vossiusstraat 21
1071 AD Amsterdam
Nederland
Tel. +31 20 664 24 26
Fax +31 20 664 24 26
E-mail info@SerenaLibri.nl