Uitgave: Paperback in stofomslag, 190 blz
ISBN 90 76270 163
Prijs: € 17.95
 
Nadia Fusini
Het mooist vond ik haar mond
Vertaald door Carolien Steenbergen
 
Terugblik van een jonge vrouw op haar jeugd en weerbarstige tienerjaren: een afstandelijke moeder en een zeer tedere vader die ze te vroeg heeft moeten missen. In het prachtige Toscane levert het meisje strijd met het leven zelf. Haar herinneringen en gevoelens worden gekleurd door het wisselend perspectief van kind, tiener en vrouw.

Mama werd ontzettend boos en dreigde met de vreselijkste wraakmaatregelen wanneer papa en ik het tweepersoonsbed uitkozen als decor voor onze amoureuze schermutselingen. Als ze ons betrapte terwijl we ons lachend en rollebollend in elkaars armen overgaven aan verliefde stoeipartijen, elkaar strijdlustig bijtend en kussend op de satijnen sprei - het meest waardevolle object uit haar o zo waardevolle uitzet - begon ze zo geweldig te schreeuwen dat het leek of ze het zelf niet was, zij die meestal zo rustig was. Maar papa werd niet bangv an dat geschreeuw; met een liefkozende knipoog, met mij in het complot, zei hij: goed, nu is het afgelopen, hè Nadia? Anders wordt mama boos.


'Fusini weet geluiden, geuren en indrukken van onvermoede betekenissen te voorzien, en met haar dringen we door tot in de meest intieme plekken van de kinderlijke verbeelding.'
Solange Leibovici, De Groene Amsterdammer

 
 
Serena Libri
Vossiusstraat 21
1071 AD Amsterdam
Nederland
Tel. +31 20 664 24 26
E-mail info@SerenaLibri.nl