Uitgave: Paperback met stofomslag, 154 blz.
ISBN 978-90-76270-821
--- uitverkocht ---
 
Marco Lodoli
Wolk
Vertaling Patty Krone en Yond Boeke

--- UITVERKOCHT ---

 
Maria Salviati, gepensioneerd lerares, is 72 jaar. Zij zit op de bank voor haar oude huis en denkt terug. Haar verleden vervaagt, maar de herinneringen aan haar man en haar zoon blijven helder. Haar man Augusto, de ongrijpbare tovenaar, die kinderfeestjes opvrolijkte en als een wolk door het leven schoof. Je had niet veel aan hem maar ze stelde geen eisen, ze hield van hem. Hij verdween in het niets.
En haar dromerige zoon Pietro, die zich verloor in een doctrinair communisme. Bloemen op het balkon waren al een teken van verwerpelijk burgerlijk individualisme. Zijn conflicten met fascisten liepen uit de hand. Ten slotte gaat het helemaal mis: het einde van het gezin van Maria Salviati.

Marco Lodoli (Rome, 1956) is docent Italiaans, journalist voor onder andere La Repubblica en schrijver. In 1978 debuteert hij met de poŽziebundel Un uomo innocuo. In 1986 volgt zijn eerste roman, Diario di un millennio che fugge, waarvoor hij de Premio Mondello krijgt. Er volgen nog vele romans en verhalen, scherpe beschrijvingen van Italiaanse gedachten en dromen, en van het echec daarvan. De korte roman Wolk (Vapore) is van 2013.

Mariaís poŽtische en melancholische levensrelaas begint als een strijd tegen de vergetelheid. Een juweel van vertelkunst.
Ronald de Rooij, Trouw

 
 
Serena Libri
Vossiusstraat 21
1071 AD Amsterdam
Nederland
Tel. +31 20 664 24 26
E-mail info@SerenaLibri.nl