Uitgave: Paperback met stofomslag, 340 blz.
ISBN 978-90-76270-807
Prijs: € 23.95
 
Alessandro Perissinotto
De dwalingen van de ouders
Vertaling: Aafke van der Made
 
Turijn is Fiat. In de zestiger jaren roerden ook de Rode Brigades zich daar. Toen er massale ontslagen vielen werden managers van Fiat in de knieën geschoten. Een zwarte tijd die niemand is vergeten.
Ingenieur Guido Marchisio is 46, heeft een grote Mercedes en een goed leven. Hij is directeur van een fabriek in Turijn en geniet het daarbij behorende aanzien en honorarium. Ook in de liefde gaat het voorspoedig. Na een uitgewoond huwelijk van achttien jaar begint hij nu een tweede leven met de mooie en zeer jonge Carlotta.
Er zijn twee problemen. Hijzelf is afkomstig uit een goede familie. Maar er is ergens een evenbeeld van hem, die is opgegroeid in een achterbuurt. Wie is dat? De kwestie achtervolgt hem. Ook moet hij honderden arbeiders op achterbakse wijze ontslaan. Marchisio is daar goed in en er zijn geen Rode Brigades meer. Toch is het een probleem.

Citaat:
‘Is dat een dreigement?’
‘Nee. Ik ben te oud om te dreigen. Maar het spijt me wel dat niemand meer een P38 pakt en zo de boel afhandelt, want dat snappen jullie tenminste. Als iemand jullie vertelt over zijn zieke vrouw zetten geven jullie niet thuis. Maar als we jullie in de benen schieten letten jullie ineens op. Het is al te lang geleden dat iemand op jullie geschoten heeft en daarom denken jullie de wereld te beheersen. Een paar kogels zouden jullie een toontje lager doen zingen.’
‘Weet u dat ik u kan aangeven?’
‘O ja! U kunt me aangeven, ontslaan, u kunt doen wat u wilt. U bent machtig en een van de bazen. Als uw vader u zo zag zou hij zich in zijn graf omdraaien.’
‘Wat is dat nu weer voor kletskoek? Mijn vader is springlevend en als hij hier was zou hij zijn dubbelloops pakken en u in uw achterwerk schieten.’
‘Ik weet heel goed wat ik zeg, mijnheer. Uw vader zou zich voor u schamen, als hij niet dood was.’

Alessandro Perissinotto (Turijn, 1964) doceert Theorie van de vertelkunst aan de universiteit van Turijn. Verder schrijft hij columns voor La Stampa. In z’n vrije tijd trekt hij de bergen in.
Zijn debuut, Het jaar dat ze Rosetta vermoordden (Serena Libri, 1999) speelt in een Alpendorpje in de jaren zestig. Het lied van Colombano (SL, 2001) gaat terug naar de 16e eeuw, en speelt zich eveneens af in een geïsoleerd bergdorp. Aan mijn rechter (SL, 2005) is een brievenroman in mail-vorm, een thriller over geld witwassen via internet.
Hij schreef voor de grote uitgeverij Rizzoli een thrillertrilogie met een vrouwelijke speurder in de hoofdrol en in 2008 L’orchestra del Titanic.
In 2009 volgde de politieke roman Wraak (SL, 2011) een liefdesverhaal tegen de achtergrond van de gruweldaden in Argentinië en het lot van de desaparecidos.
Zijn nieuwste roman, Le colpe dei padri werd in 2013 genomineerd voor de Premio Strega.
Zijn boeken zijn vertaald in veel Europese landen en Japan.

 
 
Serena Libri
Vossiusstraat 21
1071 AD Amsterdam
Nederland
Tel. +31 20 664 24 26
E-mail info@SerenaLibri.nl