Uitgave: Paperback, 283 blz.
ISBN 978-90-76270-791
Prijs: € 18.90
 
Antonio Manzini
Zwarte piste
Vertaling: Welmoet Hillen
 
In de bergen boven Aosta rijdt tegen het vallen van de avond een sneeuwkat over een hobbel. De sneeuw kleurt langzaam rood; eronder ligt een lijk.
Commissaris Schiavone leidt het onderzoek. Hij heeft een hekel aan sneeuw. Wegens een misstap is hij uit Rome naar dit skioord verbannen. Hij is buitengewoon onbeschoft en heeft losse handen. Naast zijn salaris heeft hij nog een zeer illegale bron van inkomsten. Maar hij is een briljant speurder.
Wie heeft Leone Miccichè, getrouwd met de mooie Luisa Pec en eigenaar van een klein luxueus hotel, vermoord? Op nietsontziende wijze maar nauwgezet redenerend lost Schiavone de zaak op.

Citaat:
"Peroni zag het niet aankomen. Hij voelde slechts pijn op zijn wang en dat zijn hoofd op hetzelfde moment een boog van dertig graden naar links maakte. Hij voelde aan zijn wang, de plek waar Rocco hem onverwacht een klap had verkocht. ‘Goed,’ zei de vicequestore rustig,
‘ik zeg het nog eens beschaafd. Stuurt u de post van Miccichè aan mij door of moet ik uw leven tot een nachtmerrie maken?’
De directeur knikte geschrokken."


Antonio Manzini (Rome, 1964) was aanvankelijk bekend als acteur en scenarist. Op televisie heeft hij vaak de rol van speurder gespeeld.
In 2005 verscheen zijn eerste roman, Sangue marcio. Daarna heeft hij met Niccolò Ammaniti drie verhalen geschreven.
In 2013 is zijn derde roman verschenen, Pista Nera. Manzini houdt van skiën en deze thriller speelt zich af op de besneeuwde pistes van Aosta.

De ongenadige kou van Aosta amper overlevend, volgt commissaris Schiavone het spoor van de dader met onfeilbare intuïtie.
La Repubblica

 
 
Serena Libri
Vossiusstraat 21
1071 AD Amsterdam
Nederland
Tel. +31 20 664 24 26
E-mail info@SerenaLibri.nl