Uitgave: Paperback met stofomslag, ingenaaid , 289 blz.
ISBN 978-90-76270-692
Prijs: € 22.50
 
Alessandro Perissinotto
Wraak
Vertaald door Aafke van der Made
 
Efrem Parodi, professor in de geschiedenis, heeft zijn bekomst van de corruptie en het morele verval in zijn vaderland. Wanneer de Italiaanse gemeenschap in ArgentiniŽ hem een leerstoel aanbiedt vertrekt hij dan ook spoorslags.
Efrem geeft met plezier les en lijkt een nieuw leven te beginnen. Maar de elite in de Italiaanse gemeenschap staat Efrem al spoedig evenzeer tegen als de machtigen in zijn geboorteland. En ook ArgentiniŽ heeft een gewelddadig verleden: de geesten van de desaparecidos waren nog rond.
Tijdens zijn colleges raakt hij in de ban van de studente Alicia, dochter van een desaparecido. Zij is op zoek naar vader Tino, de priester die haar in zee gegooide vader heeft bijgestaan.
Veel is onduidelijk. Was Raķl Montes eigenlijk wel haar vader? Had de priester hem werkelijk bijgestaan? En hoe heette die: Salterbeg, Sanbergek, Scanbek? Samen gaan Alicia en Efrem op zoek  een lange tocht die dramatisch eindigt.

Wanneer ik een vliegtuig hoor overkomen kijk ik omhoog en zodra ik het zie stel ik me voor dat in de romp een luik opengaat en uit de buik van het vliegtuig een tros mannen valt. Mijn fantasie is zo sterk dat ik ze ook werkelijk zie: sommigen vallen als zakken, als stijve poppen naar beneden, dat zijn degenen bij wie het verdovingsmiddel heeft gewerkt. Maar anderen maken wilde bewegingen, ze maaien met armen en benen door de lucht en ze zijn bijna grappig in hun poging zich tegen hun val te verzetten.

De uitstekend vertaalde roman concretiseert de droom van wraak die levend blijft zolang de wandaden niet worden erkend en er al te gemakkelijk vergeving wordt geschonken.
Vrij Nederland ****

Een knap verhaal, een ijzersterke suspense en twee hoofdpersonen die een tango dansen waar de vonken vanaf spatten.
Edwin Krijgsman, de Volkskrant ****

Het verhaal wordt verteld door de fictieve directeur van de Istituto Italiano di Cultura in ArgentiniŽ. Een vondst. In zijn capabele handen worden Parodi's aantekeningen omgezet in een indringende schets van de samenwerking tussen een corrupte overheid en de even perfide rooms-katholieke kerk.
Hans Knegtmans, Het Parool ****

 
 
Serena Libri
Vossiusstraat 21
1071 AD Amsterdam
Nederland
Tel. +31 20 664 24 26
E-mail info@SerenaLibri.nl