Uitgave: Paperback met stofomslag, 199 blz
ISBN 978-90-76270-685
Prijs: € 19.95
 
Elvira Seminara
Onheil
Vertaald door Aafke van der Made
 
De hoofdpersoon in deze psychologische thriller is een vrouw die een trauma achter de rug heeft. Ze is getrouwd maar heeft geen kinderen. De noodlottige ontwikkelingen worden door haar ogen gezien. Zij en haar man bewonen een villa aan de voet van de Etna, omgeven door een overwoekerde tuin. De beklemmende sfeer in huis wordt doorbroken door de komst van een jonge Oekraiense hulp in de huishouding. Ludmila heeft onschuldige blauwe ogen en blonde vlechten. Ze wast, strijkt, kookt - de vrouw fleurt op. Maar dan beginnen dingen - een pen, twee kandelaars, een halsketting - te verdwijnen. En wat betekenen die vreemde nachtelijke samenkomsten van haar echtgenoot met Ludmila? En het ging eerst zo goed maar nu stokt het schoonmaken. Kakkerlakken en muizen rukken op. Het huis vervuilt, haar man vervreemdt van haar. En dan slaat het onheil toe.

Met moeite viel ik in slaap. Ik droomde van muizen en lege putten. Rillend en badend in het zweet werd ik met een schok wakker.
Ik had het koud, ik deed het licht aan om een deken te pakken en mijn man was er niet. Ik keek op mijn horloge, tien over drie. Hij was vast in de badkamer, natuurlijk was hij daar.
Hij was er niet.
Op blote voeten liep ik naar beneden, naar de keuken, maar daar was niemand. Ik liep een stukje verder en vroeg me af of ik nog droomde, toen ik een geruis hoorde, daarna het geluid van een deur die langzaam openging. En ik zag hem muisstil, op zijn tenen, de kamer van Ludmila uitkomen.


Elvira Seminara (Catania, 1959) woont op SiciliŽ, in Aci Castello, niet ver van haar geboorteplaats. Op haar negende kreeg ze een schrijfmachine cadeau. Zij is journaliste, schrijfster en docente journalistiek aan de universiteit van Catania.
Elvira heeft twee dochters en twee schildpadden, ze rijdt op een motorfiets.
Ze schrijft verhalen en heeft in 2005 een onderzoek naar het leven van Siciliaanse vrouwen gepubliceerd, Sensi. Donne sull'orlo dell'isola. Verder verzorgt ze radiouitzendingen en is redacteur van het dagblad La Sicilia.
L'indecenza (2008) is haar eerste roman.


'Een intense, obsessieve roman, met flitsen van Simenon.'
Silvana Mazzocchi, La Repubblica

'Een intieme noir, met gratie en sensualiteit doorweven.'
Sergio Pent, La Stampa

 
 
Serena Libri
Vossiusstraat 21
1071 AD Amsterdam
Nederland
Tel. +31 20 664 24 26
E-mail info@SerenaLibri.nl