Uitgave: speciale editie, 80 blz.
ISBN 978-90-76270-401
Prijs: € 10.00
 
Andrea Camilleri
Het medaillon
Vertaald door Willy Hemelrijk
 
Brigadier Antonio Brancato leidt de post van de Carabinieri in Belcolle, een afgelegen dorp in de heuvels van SiciliŽ. Een beminnelijke man, een rustig bestaan. Maar dan wordt de brigadier, op onderzoek buiten het dorp, door iemand onder schot genomen. En van wie is de foto van die glimlachende man met dat snorretje? Geen eenvoudige zaak, maar de brigadier lost het op.

Hij voelde dat zijn voorhoofd nat was van het zweet, hij veegde er met zijn hand langs en toen merkte hij dat het bloeddruppels waren. De stekels van het wilde struikgewas hadden zijn gezicht en zijn handen opengehaald.
Hij trok zijn pistool. Daarop hief hij zijn arm, schoot in de lucht en schreeuwde: ĎGeef je over! Ik ben brigadierÖí
Weer een vuursalvo, deze keer gevaarlijk dichtbij, brak zijn woorden af.


Andrea Camilleri werd in 1925 in Porto Empedocle in SiciliŽ geboren. In 1944 begon hij met een studie Literatuur, die hij overigens niet afmaakte, en begon gedichten en korte verhalen te publiceren. In 1945 won hij daarvoor de "Premio St Vincent". Gedurende geruime tijd was hij in ItaliŽ met name bekend als theaterregisseur en scenarioschrijver en is pas op later leeftijd romans en thrillers gaan schrijven. In 1978 werd zijn boek ĎDe loop der dingení door vele uitgeverijen afgewezen. Maar de op SiciliŽ bekende schrijver Sciascia raadde hem aan niet op te geven en tenslotte was er een uitgeverij bereid zijn werk uit te geven. Nu boekt hij ongekende successen met zijn eigenzinnige commissaris Montalbano, een Siciliaan, gek op vrouwen en lekker eten. Zijn thrillers zijn verfilmd en in 24 landen vertaald.

'Een stijl prachtig van eenvoud en van onderhuids esprit. En SiciliŽ in al zijn kleuren en geuren.'
Trouw

'Camilleri is een libertijn, wars van de staat, de maffia en de knellende banden van het huwelijk. Enorm populair in ItaliŽ.'
VN Thrillergids

 
 
Serena Libri
Vossiusstraat 21
1071 AD Amsterdam
Nederland
Tel. +31 20 664 24 26
E-mail info@SerenaLibri.nl