Uitgave: noir paperback, 224 blz.
ISBN 978-90-76270-418
Prijs: € 17.95
 
Eraldo Baldini
Nevel en as
Vertaald door Aafke van der Made
 
Een schoolbus rijdt door het platte, nevelige land van de Po-delta ten noorden van Ravenna. De chauffeur is Bruno, een 40-jarige vrijgezel. Hij had eigenlijk schrijver willen zijn, maar dat is niet gelukt en hij kan goed met de kinderen overweg.
Ook de liefde is nog niet gelukt: de vrouw van wie hij mateloos houdt, heeft nog niet ingezien dat ze bij elkaar horen. Zij moet het inzien. Stap voor stap, onafwendbaar, voert zijn onvermogen tot een gruwelijk einde.

Ik ben naar de hut gegaan, heb de kachel aangezet, voor de zoveelste keer gekeken of alles in orde, schoon, perfect was. Ik heb haar cadeau onder het bed gelegd, om dat als verrassing tevoorschijn te kunnen halen. Ik ben voor het raam gaan zitten, er vlogen eenden over, eentje wilde op het water landen maar gleed een heel stuk door op het ijs, de sukkel.
Wat is het hier fijn, dacht ik. Dat zal haar ook opvallen. Ze is slim, ze is gevoelig, het moet haar wel opvallen.


Eraldo Baldini (1952) studeerde culturele antropologie. Hij is een groot vogelliefhebber die veel tijd doorbrengt in de waterrijke gebieden ten noorden van Ravenna, zijn geboortestad.
Sinds de jaren negentig schrijft Baldini korte verhalen. In 1991 won hij een literatuurprijs op het Mystery Festival in Cattolica. Daarna verscheen zijn eerste roman, La collina dei bambini (1994), gevolgd door Bambine in 1995. De roman Mal'aria is uit 1998; hij werd ook in Frankrijk gepubliceerd en betekende de doorbraak naar een groter publiek.
Baldini mengt in zijn boeken het moderne en het archaÔsche en laat de horror schuilen in het alledaagse. Hij heeft nu twaalf romans en verhalenbundels op zijn naam, maar schrijft ook scenario's en toneelstukken.
In ItaliŽ wordt Baldini gezien als de talentvolste auteur van de roman noir.


 
 
Serena Libri
Vossiusstraat 21
1071 AD Amsterdam
Nederland
Tel. +31 20 664 24 26
E-mail info@SerenaLibri.nl