Uitgave: paperback, 298 blz
ISBN 978-90-76270-371
--- uitverkocht ---
 
Andrea Camilleri
De angst van Montalbano
Vertaald door Willy Hemelrijk

--- UITVERKOCHT ---

 
Andrea Camilleri (SiciliŽ, 1925) was theaterregisseur en scenarioschrijver en is pas op latere leeftijd romans en thrillers gaan schrijven. Nu boekt hij ongekende successen met zijn eigenzinnige commissaris Montalbano, een Siciliaan, gek op vrouwen en lekker eten.
Zijn thrillers zijn verfilmd en in 24 landen vertaald.

Toen AricÚ het portier wilde openmaken, sprongen Fazio en Gallo bovenop hem, en deden hem de handboeien om. Dat alles speelde zich af zonder enig geluid. Hij had een revolver op zak. Fazio pakte hem af.
ĎJe beseft toch wel dat je hiermee de lul bent, hŤ?í zei Montalbano.
Geheel onverwachts glimlachte AricÚ.
ĎDat besef ik heel goed,í zei hij.
In het pakje in zijn handen zat achthonderd miljoen lire in verschillende coupures.


Een metselaar valt van een steiger en overleeft het niet. En hij is niet de eerste die neerstort. Het zijn er te veel.
Een woekeraar zit rechtop in bed, dood, in zijn borst geschoten. Zijn nichtje gaat achter de inbreker aan. Een inbreker?
Een vrouw glijdt uit en valt van een berg maar wordt uiteindelijk gered. Waarom kijkt ze haar echtgenoot niet meer aan?
Montalbano heeft het niet gemakkelijk. Hij moet een zaak aan de carabinieri overdragen. Livia is boos omdat hij nooit van haar droomt. En het regent, het giet voortdurend. Maar hij laat zich niet uit het veld slaan en ontrafelt stug welke driften waartoe geleid hebben.

Andrea Camilleri werd in 1925 in Porto Empedocle in SiciliŽ geboren. In 1944 begon hij met een studie Literatuur, die hij overigens niet afmaakte, en begon gedichten en korte verhalen te publiceren. In 1945 won hij daarvoor de 'Premio St Vincent'. Gedurende geruime tijd was hij in ItaliŽ met name bekend als theaterregisseur en scenarioschrijver en is pas op later leeftijd romans en thrillers gaan schrijven. In 1978 werd zijn boek ĎDe loop der dingení door vele uitgeverijen afgewezen. Maar de op SiciliŽ bekende schrijver Sciascia raadde hem aan niet op te geven en tenslotte was er een uitgeverij bereid zijn werk uit te geven. Nu boekt hij ongekende successen met zijn eigenzinnige commissaris Montalbano, een Siciliaan, gek op vrouwen en lekker eten. Zijn thrillers zijn verfilmd en in 24 landen vertaald.

'Een stijl prachtig van eenvoud en van onderhuids esprit. En SiciliŽ in al zijn kleuren en geuren.'
Trouw

'Camilleri beschikt over een vlotte pen, droge humor en een prachtige Montalbano.'
Crimezone

 
 
Serena Libri
Vossiusstraat 21
1071 AD Amsterdam
Nederland
Tel. +31 20 664 24 26
E-mail info@SerenaLibri.nl