Uitgave: noir paperback, 153 blz.
ISBN 90 76270 007
Prijs: € 17.95
 
Eraldo Baldini
Mal'aria
 
Serena Libri start een nieuwe serie romans waarin zich macabere gebeurtenissen afspelen: roman noir. De eerste in de serie is Mal'aria. Deze roman noir kreeg maar liefst vier sterren in de VN Thrillergids!


1925. In de moerassige provincie Ravenna is de kindersterfte abnormaal hoog. Malaria? Mussolini heeft opdracht gegeven tot drooglegging en de malaria zou uitgeroeid moeten zijn.

Rome stuurt er een inspecteur op af. Maar de plaatselijke fascistische garde is niet op zijn bezoek gesteld en de bewoners zeggen niets. De doodskistjes van de kinderen blijken leeg te zijn. Te laat ontdekt de inspecteur de gruwelijke reden.

Uit het Italiaans vertaald door Aafke van der Made


Eraldo Baldini (1952) studeerde culturele antropologie. Hij is een groot vogelliefhebber die veel tijd doorbrengt in de waterrijke gebieden ten noorden van Ravenna, zijn geboortestad.
Sinds de jaren negentig schrijft Baldini korte verhalen. In 1991 won hij een literatuurprijs op het Mystery Festival in Cattolica. Daarna verscheen zijn eerste roman, La collina dei bambini (1994), gevolgd door Bambine in 1995. De roman Mal'aria is uit 1998; hij werd ook in Frankrijk gepubliceerd en betekende de doorbraak naar een groter publiek.
Baldini mengt in zijn boeken het moderne en het archaÔsche en laat de horror schuilen in het alledaagse. Hij heeft nu twaalf romans en verhalenbundels op zijn naam, maar schrijft ook scenario's en toneelstukken.
In ItaliŽ wordt Baldini gezien als de talentvolste auteur van de roman noir.

 
 
Serena Libri
Vossiusstraat 21
1071 AD Amsterdam
Nederland
Tel. +31 20 664 24 26
E-mail info@SerenaLibri.nl