Uitgave: paperback in stofomslag, fotokatern in het midden, 281 blz
ISBN 978-90-76270-388
Prijs: € 22.75
 
Andrea Camilleri
Luigi Pirandello: biografie van een verwisselde zoon
 
Het leven dat hier beschreven wordt is niet dat van de schrijver Pirandello, maar van de 'verwisselde zoon' die hij altijd dacht te zijn. Een leven dat getekend werd door de moeizame verhouding met zijn vader Stefano.

De ontdekking van de eerste liefde, het bittere relaas van zijn huwelijk met Antonietta, de tragedie van zijn waanzin, de moeilijke band met zijn kinderen: Biografie van een verwisselde zoon is een hartstochtelijke vertelling rond het thema identiteit, dat het leven en het werk van Pirandello beheerste.

Een nieuwsgierige en toegewijde studie door Andrea Camilleri.

Uit het Italiaans vertaald door Manon Smits
Met dank aan de Stichting Luigi Pirandello


Andrea Camilleri werd in 1925 in Porto Empedocle in SiciliŽ geboren. In 1944 begon hij met een studie Literatuur, die hij overigens niet afmaakte, en begon gedichten en korte verhalen te publiceren. In 1945 won hij daarvoor de "Premio St Vincent". Gedurende geruime tijd was hij in ItaliŽ met name bekend als theaterregisseur en scenarioschrijver en is pas op later leeftijd romans en thrillers gaan schrijven. In 1978 werd zijn boek ,ĎDe loop der dingení door vele uitgeverijen afgewezen. Maar de op SiciliŽ bekende schrijver Sciascia raadde hem aan niet op te geven en tenslotte was er een uitgeverij bereid zijn werk uit te geven. Nu boekt hij ongekende successen met zijn eigenzinnige commissaris Montalbano, een Siciliaan, gek op vrouwen en lekker eten. Zijn thrillers zijn verfilmd en in 24 landen vertaald. 
 
Serena Libri
Vossiusstraat 21
1071 AD Amsterdam
Nederland
Tel. +31 20 664 24 26
E-mail info@SerenaLibri.nl