Uitgave: paperback in stofomslag, 192 blz
ISBN 90 76270 287
Prijs: € 17.95
 
Marta Morazzoni
Het huis
Vertaald door Aafke van der Made
 
De pater familias laat een huis voor de familie bouwen. Hij wil een ruim en degelijk huis maar geen luxe: de tijden zijn er niet naar en hij houdt er niet van. Ondanks tegenslagen – de aannemer gaat failliet, de schoonzoon wordt ontslagen – vordert de bouw gestaag. Maar het huis ontglipt hem: zijn dochter eist gepleisterde muren, marmeren vloeren. Wanneer ze er ten slotte intrekken voelt hij zich er niet meer thuis.

Vijftig jaar later: zijn kleindochter Gemma is alleen met haar seniele moeder in het huis achtergebleven. Het huis is oud geworden, de luiken hangen scheef, het pleisterwerk brokkelt af. Gemma ontmoet een makelaar die in de ban raakt van het huis. Na langdurige onderhandelingen besluit ze ten slotte tot verkoop. Zij wil elders gaan wonen samen met haar geliefde.
Kan zij wel verkopen? Haar seniele moeder is nog immer de rechtmatige eigenaar. Gemma lost het op.

‘Jouw man is wel erg aan het flirten met dat beroemde huis in de buitenwijk.’
‘Sorry?’
‘Ja. Hij probeert alles om het te krijgen. Ik kom er af en toe langs, en heb nu al twee keer zijn auto voor de deur zien staan.’
De schoolbel was net gegaan en de kinderen zwermden vrolijk en luidruchtig alle kanten uit. De kleine brildraagster kwam als een van de eersten naar buiten en eiste alle aandacht op waardoor het gesprek werd afgebroken. Toen de twee zoons van Anna aan kwamen lopen, kregen ze niet de aandacht die ze gewend waren, bovendien was hun moeder zo afwezig dat ze bij het uitparkeren op een andere auto botste. De vloek die haar ontsnapte was zo ongewoon voor haar, dat de twee kleine passagiers achterin elkaar aankeken en er het zwijgen toe deden. 
 
Serena Libri
Vossiusstraat 21
1071 AD Amsterdam
Nederland
Tel. +31 20 664 24 26
E-mail info@SerenaLibri.nl