Uitgave: paperback, 122 blz.
ISBN 90 76270 260
--- uitverkocht ---
 
Carlo Lucarelli
Laura uit Rimini
Vertaald door Tom de Keyzer

--- UITVERKOCHT ---

 
Laura uit Rimini is een aardig meisje, ze studeert hard en ziet er leuk uit. Geheel in de traditie van de komedie van misverstanden begint het verhaal met de verwisseling van rugzakken. Na haar laatste tentamen voor de vakantie neemt Laura de verkeerde rugzak mee. Zonder het te weten draagt zij vier kilo zuivere cocaïne op haar rug. Van de ene op de andere dag verandert haar keurige studentenleven in een film à la Pulp fiction. Afwisselend wordt ze achtervolgd, beschoten en ontvoerd door maffiosi met een zwak voor Disney, politieagenten die hun salaris willen aanvullen en een regelrechte sadist.
Laura laat zich niet kennen.

"Ze waren met zijn drieën en ze keken haar aan door de ovale gaten van hun plastic maskers. Toen ze de deur had opengedaan, had Mickey Mouse haar een stomp in haar maag gegeven, waardoor ze dubbelklapte en een schrille kreun slaakte. Minnie draaide de deur op slot, Dagobert Duck plantte zich wijdbeens voor haar en nam het woord.
‘Lang, zwart haar, knap, nuffig. Haar in een staartje... waar is ze?’
‘Wie?’ hijgde Marta tussen haar halfopen lippen. Maar ze sperde haar mond meteen weer open, omdat Minnie haar van achteren bij haar haar vastgreep.
‘Wil je dood? Hè? Wil je dood?' Plotseling werd de absurditeit van de situatie haar te veel en barstte Marta in lachen uit, hysterisch, zonder nog te kunnen ophouden.
‘Ik maak d’r koud,’ zei Minnie. Maar Dagobert stak zijn hand op. ‘Nogmaals. Lang, zwart haar, knap, nuffig. Pastelroze t-shirt. Ze zou een rugzakje zoals dit hier moeten hebben.’ Hij haakte een zwart rugzakje van zijn schouder en liet het bij de banden in de lucht bengelen.
‘Laura,’ grinnikte Marta uit Rome, ‘dat is Laura..' "

Carlo Lucarelli (Parma, 1960) werd begin jaren '90 bekend als thrillerauteur met een trilogie over de nadagen van het Italiaanse fascisme. Sindsdien heeft hij vele thrillers en romans gepubliceerd en is nu de belangrijkste auteur van de Italiaanse noir. Daarnaast schrijft hij toneelstukken, stripteksten en filmscenario's en maakt een televisieprogramma over onopgeloste moorden, Blu notte.
In 1998 publiceerde Serena Libri zijn roman Guernica over de Spaanse burgeroorlog.

 
 
Serena Libri
Vossiusstraat 21
1071 AD Amsterdam
Nederland
Tel. +31 20 664 24 26
E-mail info@SerenaLibri.nl