Uitgave: Paperback, 226 blz.
ISBN 978-90-76270-210
Prijs: € 17.50
 
Andrea Camilleri
De geur van de nacht
Vertaald door Etta Maris.
 
Geheel belangeloos, om het arme SiciliŽ te helpen, opent de aimabele Emanuele Gargano enkele filialen van zijn beleggingsmaatschappij Koning Midas op het eiland. Al spoedig verdringen de spaarders zich, want de rente van meer dan 20% wordt elk halfjaar stipt uitgekeerd.

Helaas, na twee jaar wordt de rente ineens niet meer uitgekeerd en blijken zowel de spaarcenten als de eerzame heer Gargano, in zijn luxueuze Alfa Romeo, verdwenen te zijn.

Er zijn twee kampen op het eiland: het ene meent dat Emanuele, omringd door halfnaakte vrouwen, op een zonnig eiland in OceaniŽ zit; het ander denkt dat hij zo onverstandig is geweest ook het spaargeld van een paar maffiosi te beleggen.

Commissaris Montalbano doet geen fraudezaken, maar gaat desondanks op zoek naar Emanuele Gargano en zijn mooie auto.


Camilleri is een libertijn, wars van de staat, de christen-democraten, de maffia en de knellende banden van huwelijken en gezin - vandaar misschien zijn enorme populariteit in ItaliŽ.
VN's Detective & Thrillergids

Camilleri heeft een stijl die prachtig is van eenvoud en van onderhuids esprit. En dan is er het SiciliŽ dat hij oproept, in al zijn kleuren en geuren. En zijn eten: je zou er zo naar toe willen vliegen.
Willy Wielek, Trouw

 
 
Serena Libri
Vossiusstraat 21
1071 AD Amsterdam
Nederland
Tel. +31 20 664 24 26
E-mail info@SerenaLibri.nl