Uitgave: Paperback, 206 blz
ISBN 90 76270 066
--- uitverkocht ---
 
Alessandro Perissinotto
Het jaar dat ze Rosetta vermoordden
Vertaald door Aafke van der Made

--- UITVERKOCHT ---

 
Een verzameling gehuchten, hoog in de Alpen. Het leven bestaat uit het werk op het land en in de kalkgroeven, de kerk, drank, vrijen, vechtpartijen en sneeuw. Een inspecteur uit de stand moet een oude moord oplossen. In 1944 was een jonge vrouw met ingeslagen schedel gevonden - 'vermoord door de partizanen op grond van vermeende collaboratie met de Duitsers', zei de politie. De inspecteur ontrafelt alsnog de toedracht van de moord. Maar in de stad worden zijn bevindingen niet op prijs gesteld.

"De jonge meisjes kwamen bijna altijd in tranen de kerk uit. Dat komt door wat er op de hooizolders gebeurt. Er is hier 's avonds niet zo veel te doen… En af en toe loopt het slecht af, zoals met die arme ziel van een Anna Teresa, die meteen bij don Celestino ging biechten toen ze voor de eerste keer zwanger was. Ze was op een zondag gegaan en ze hadden haar allemaal huilend naar buiten zien komen: ze vonden haar in de Bramafan beklemd tussen twee rotsen een eindje stroomafwaarts van de brug."

Perissinotto is op z'n best waar hij de spanning opbouwt aan de hand van beschrijvingen van het claustrofobische leven in het bergdorp en het gebabbel van de burgermeester.
Edwin Krijgsman, De Volkskrant

 
 
Serena Libri
Vossiusstraat 21
1071 AD Amsterdam
Nederland
Tel. +31 20 664 24 26
E-mail info@SerenaLibri.nl