Uitgave: paperback, 208 pagina’s
ISBN 978-90-76270-548
Prijs: € 20.90
 
Andrea Camilleri
De vorm van water
Vertaald door Patty Krone & Yond Boeke
 
In maart 2021 brengt Serena Libri de gereviseerde druk uit van De vorm van water
Water heeft geen vorm: het neemt de vorm aan van het vat waarin het gegoten wordt. De excellente ingenieur Luparello wordt op een weinig excellente plaats dood aangetroffen: half ontkleed in zijn BMW op een werkplek van prostituees. ‘Hartaanval tijdens orgasme’, stelt de lijkschouwer vast. Vulgair, maar niet gewelddadig. Toch sluit commissaris Montalbano de zaak niet af – het klopt niet. Hij volgt de sporen in een wereld van intriganten en maffiosi, waar het water de vorm van de dood aanneemt.

De kamers zagen er piekfijn uit, alles glom als een spiegel. Meester Contino hing in een fauteuil, een klein bloedvlekje ter hoogte van zijn hart. De revolver, een stokoude Smith and Wesson, lag op de grond naast de fauteuil. Zijn vrouw lag op het bed, ook zij met een bloedvlek ter hoogte van haar hart; haar handen omklemden een rozenkrans. Ze had waarschijnlijk gebeden voordat ze haar man toestemming had gegeven haar te doden.

Andrea Camilleri (Sicilië, 1925 – Rome, 2019) was theaterregisseur en scenarioschrijver. Aangemoedigd door zijn vriend en leermeester Leonardo Sciascia ging hij op latere leeftijd romans en thrillers schrijven. De vorm van water, zijn eerste thriller, verscheen in 1994. Montalbano, de Siciliaanse Maigret, was opgestaan. En hij is niet meer weg te denken uit het milieu. Hoe oud Montalbano is geworden weten we nog niet. Camilleri werd 93 jaar en schreef tot het einde van zijn leven. Zijn thrillers zijn in 35 landen vertaald.


‘De boeken met commissaris Montalbano zijn juweeltjes: op ironische wijze worden Italiaanse toestanden op de hak genomen, zoals de corruptie in de politiek en het functioneren van politiecommandanten, maar ook heeft de commissaris een flinke dosis zelfspot.’
NBD Biblion

‘Commissaris Montalbano ontleedt feiten, en alleen maar feiten. Dat is de modus operandi van Sicilië’s beroemdste speurder die al zo’n dertig jaar de bestsellerlijsten in Italië aanvoert.’
Inge Lanslots, Tijd cultuur

 
 
Serena Libri
Vossiusstraat 21
1071 AD Amsterdam
Nederland
Tel. +31 20 664 24 26
E-mail info@SerenaLibri.nl