Uitgave: Paperback in stofomslag, 157 blz
ISBN 90 76270 18x
Prijs: € 16.75
 
Giuseppe Ferrandino
Pericles de Zwarte
Vertaald door Jan van der Haar
 
Pericles is een Napolitaan en een trouwe werknemer die zijn vak verstaat: al jaren zorgt hij voor de seksuele tuchtiging van mensen die zijn baas, de mafioso Luigino Pizza, in de weg staan. Wanneer de priester in de kerk verklaart dat Don Luigino de buurt te schande maakt, krijgt Pericles opdracht de priester op de gebruikelijke manier een lesje te geven.

Giuseppe Ferrandino werd in 1958 op Ischia geboren. Hij woont in Rome, maar gaat vaak voor langere tijd naar Chicago.
Voor Pericles de Zwarte, zijn eerste roman, won Ferrandino in 1999 de literatuurprijs van de stad Bergamo. Het boek wordt in Italië verfilmd en is al in Franse en Duitse vertaling verschenen.
Dit jaar is zijn tweede roman gepubliceerd, Saverio del nord ovest.


Een auto vertrok, terwijl Luchino te voorschijn kwam.Ik zat gehurkt achter een Ritmo die vlakbij zijn Audi geparkeerd stond, en toen hij eraan kwam en het portier van de Audi opendeed, gaf ik hem een klap met het zakje zand. In zijn val sloeg hij met zijn hand tegen het spatbord van de Ritmo en brak een koplamp.
Ik knielde om zijn zakken te doorzoeken. In de zakken van zijn broek zaten twee ineengefrommelde biljetten van 100.000 lire. In zijn portefeuille zaten 37.000 lire en een cheque. Ik stopte alles in mijn zak en duwde hem onder de Ritmo. Omdat hij er vanwege zijn buik niet onder wou, probeerde ik hem met mijn voet te duwen, terwijl ik me afzette tegen de Audi. Ten slotte schopte ik hem overal en liet hem liggen waar hij lag, zo’n beetje half onder de auto.


'Dat bizarre verhaal, vol ongebruikelijke details, wordt in rap tempo en tamelijk rechttoe rechtaan verteld. De uitwisseling van gewelddadigheden is een perpetuum mobile dat onstuitbaar verdergaat…'
Michaël Zeeman, de Volkskrant

 
 
Serena Libri
Vossiusstraat 21
1071 AD Amsterdam
Nederland
Tel. +31 20 664 24 26
E-mail info@SerenaLibri.nl