...    
         

Uitgave: paperback, 208 pagina’s
ISBN 978-90-76270-548
Prijs: € 20.90

Verschenen
januari 2021

 

Noot van de uitgever

Deze gereviseerde druk van de eerste Montalbano die ik heb uitgegeven is het 92e boek dat Serena Libri publiceert en tevens het laatste. Met pijn in mijn hart neem ik afscheid van mijn boeken en van mijn lezers. Drieëntwintig jaar lang heb ik met passie prachtige Italiaanse titels naar Nederland gebracht – werk dat nooit verloren zal gaan.

Annaserena Ferruzzi

Andrea Camilleri
De vorm van water
 
Vertaald door Patty Krone & Yond Boeke

In maart 2021 brengt Serena Libri de gereviseerde druk uit van De vorm van water
Water heeft geen vorm: het neemt de vorm aan van het vat waarin het gegoten wordt. De excellente ingenieur Luparello wordt op een weinig excellente plaats dood aangetroffen: half ontkleed in zijn BMW op een werkplek van prostituees. ‘Hartaanval tijdens orgasme’, stelt de lijkschouwer vast. Vulgair, maar niet gewelddadig. Toch sluit commissaris Montalbano de zaak niet af – het klopt niet. Hij volgt de sporen in een wereld van intriganten en maffiosi, waar het water de vorm van de dood aanneemt.

De kamers zagen er piekfijn uit, alles glom als een spiegel. Meester Contino hing in een fauteuil, een klein bloedvlekje ter hoogte van zijn hart. De revolver, een stokoude Smith and Wesson, lag op de grond naast de fauteuil. Zijn vrouw lag op het bed, ook zij met een bloedvlek ter hoogte van haar hart; haar handen omklemden een rozenkrans. Ze had waarschijnlijk gebeden voordat ze haar man toestemming had gegeven haar te doden.

Andrea Camilleri (Sicilië, 1925 – Rome, 2019) was theaterregisseur en scenarioschrijver. Aangemoedigd door zijn vriend en leermeester Leonardo Sciascia ging hij op latere leeftijd romans en thrillers schrijven. De vorm van water, zijn eerste thriller, verscheen in 1994. Montalbano, de Siciliaanse Maigret, was opgestaan. En hij is niet meer weg te denken uit het milieu. Hoe oud Montalbano is geworden weten we nog niet. Camilleri werd 93 jaar en schreef tot het einde van zijn leven. Zijn thrillers zijn in 35 landen vertaald.


‘De boeken met commissaris Montalbano zijn juweeltjes: op ironische wijze worden Italiaanse toestanden op de hak genomen, zoals de corruptie in de politiek en het functioneren van politiecommandanten, maar ook heeft de commissaris een flinke dosis zelfspot.’
NBD Biblion

‘Commissaris Montalbano ontleedt feiten, en alleen maar feiten. Dat is de modus operandi van Sicilië’s beroemdste speurder die al zo’n dertig jaar de bestsellerlijsten in Italië aanvoert.’
Inge Lanslots, Tijd cultuur

   

Paradiso, Beurs 8 dec. 2019
Paradiso, Beurs 8 dec. 2019
 

Paradiso Beurs 10 dec. 2017
Paradiso, Beurs 10 dec. 2017
 
 
Serena Libri
Vossiusstraat 21
1071 AD Amsterdam
Nederland
Tel. +31 20 664 24 26
E-mail info@SerenaLibri.nl
Bestellen
     

 
Uitgave: Paperback, 280 pagina's
ISBN 978-90-76270-609
Prijs: € 18.90

Verschenen
juli 2020

  Andrea Camilleri
De maan van papier
 
Vertaler Willy Hemelrijk

Juli 2020, een jaar na de dood van Andrea Camilleri, brengt Serena Libri de gereviseerde druk uit van De maan van papier


Angelo Pardo zit in een fauteuil op zijn dakterras, met zijn broek open.
Dood, door zijn linkeroog geschoten.
Angelo’s zuster is ontroostbaar; zijn mooie vriendin die in een dure auto rondrijdt, volstrekt niet. Beiden vertellen niet altijd de waarheid.
Montalbano vraagt zich af: waarom stond zijn broek open? Word ik oud? Hoe komt een artsenbezoeker aan het geld om zijn vriendin kostbare cadeaus te geven?

Hij stapte in de auto, maar na een paar honderd meter sloeg hij zich voor zijn voorhoofd, vloekte en begon aan een gevaarlijke U-bocht, terwijl drie automobilisten die achter hem reden, hem op luide toon toevoegden:
allereerst dat hij een ongelofelijke lul was;
ten tweede dat zijn moeder een dame van lichte zeden was geweest;
ten derde dat zijn zuster nog erger was dan zijn moeder.


Andrea Camilleri (Sicilië, 1925 – Rome, 2019) was theaterregisseur en scenarioschrijver. Aangemoedigd door zijn vriend en leermeester Leonardo Sciascia ging hij op latere leeftijd romans en thrillers schrijven. De eerste thriller, De vorm van water, kwam uit in 1994. Montalbano, de Siciliaanse Maigret, was opgestaan. En hij is niet meer weg te denken uit het milieu. Hoe oud Montalbano is geworden weten we nog niet. Camilleri werd 93 jaar en schreef tot het einde van zijn leven. Zijn thrillers zijn in 35 landen vertaald

‘De romans van Andrea Camilleri ademen de sfeer, de humor en de wanhoop waar Sicilië zo vol van is. Wie ze leest wordt naar dat prachtige gekwelde eiland gevoerd.’
Donna Leon

 
Bestellen

 
Uitgave: Paperback, 287 blz.
ISBN 978-90-76270-845
Prijs: € 20.90

Verschenen
oktober 2020

  Andrea Camilleri
De methode Catalanotti
 
Vertaler Hilda Schraa

Mimì Augello, Montalbano’s adjunct, heeft het moeilijk. De nacht bij zijn nieuwe geliefde wordt verstoord door de onverwachte thuiskomst van haar echtgenoot. Mimì verdwijnt haastig via het raam naar het appartement eronder maar ook daar is een probleem: op het bed ligt een lijk.
Ondertussen ontmoet de niet meer zo jonge Montalbano een jonge vrouw en wordt overvallen door een vlaag van liefde, een kortstondige terugkeer naar zijn jeugd. Als in een toneelstuk van de eigenzinnige regisseur Carmelo Catalanotti.
Camilleri draagt zijn liefde voor het theater over op een melancholieke Montalbano.

'Ciao Antonia, Montalbano hier. Stoor ik?'
'Nee. Zeg het maar.'
Een korte stilte.
‘Nee... ik wilde vragen... de mobiel van Catalanotti, hebben jullie die?’
‘Nee. Als we die hadden meegenomen, zou je het weten.‘
‘En waar is dat mobieltje volgens jou dan?’
‘Kennelijk heeft de moordenaar het meegenomen. Heb je nog meer vragen?’
Twee korte stiltes.
‘Nou, tot ziens dan,’ zei Antonia en beëindigde het gesprek.
Mama mia, wat een lastpak!


Andrea Camilleri (1925-2019) werd op Sicilië geboren. Hij begon zijn carrière als regisseur; zo bracht hij o.a. Beckett en Ionesco op het toneel. Pas later is hij op advies van zijn vriend en leermeester Leonardo Sciascia romans en thrillers gaan schrijven. Zijn commissaris Montalbano zou wereldberoemd worden.
De methode Catalanotti (2018) is de zesentwintigste episode in deze legendarische detectivereeks.
Camilleri werd 93 jaar en schreef tot het einde van zijn leven.

Camilleri lezen is bijzonder vermakelijk en onderhoudend. Opvallend is allereerst zijn virtuoze spel met taal.
Ronald De Rooy, Trouw

 
Bestellen