Uitgave: Paperback met stofomslag, 245 blz.
ISBN 978-90-76270-906
Prijs: € 22.50

Verschenen
oktober 2016

  Marco Balzano
Reis zonder einde
 
Vertaling Manon Smits

Jaren vijftig. Ninetto Veloverbeen, een jongetje van negen, ontvlucht de ellende en uitzichtloze armoede van een Siciliaans dorpje. In Milaan vindt hij werk bij een wasserij: op de fiets brengt hij het gewassen en gestreken goed rond. Als hij vijftien is wordt hij aangenomen bij Alfa Romeo.
Alles lijkt goed te gaan: hij heeft een vaste baan, hij trouwt, hij koopt een huis, hij krijgt een dochter.
Maar het geluk houdt geen stand. Zijn geest wordt verscheurd door een machteloos wantrouwen jegens alles en iedereen, enkele 'goeden' daargelaten. En dan gebruikt hij het mes dat hij altijd bij zich draagt en belandt in de gevangenis. Hij vervreemdt van zijn vrouw, van zijn dochter en van de wereld.

'Een juweel van een roman.'
Corriere della Sera

'De kindermigratie van de jaren vijftig vertelt ons ook over het heden.'
La Repubblica

Een beeldend vertelde roman in de traditie van het beste Italiaanse neorealisme.
ItaliŽ Magazine, Januari 2017

In 1959 voegt de negenjarige Ninetto zich bij de Sicilianen die naar het rijke noorden van ItaliŽ trekken. [...] Hij komt in Milaan terecht. De migranten uit het zuiden zijn marginalen en worden spottend de napulž genoemd. Het wordt vechten om te overleven. Er is een tweede verhaallijn, die zich dertig jaren later afspeelt. Door een domme moord is Ninetto in de gevangenis terechtgekomen. Wanneer hij vrijkomt, vindt hij in een veranderde wereld geen werk meer. Het boek schildert een realistisch, maar ook melancholisch beeld van een belangrijke periode uit de Italiaanse geschiedenis.
Bernard Huyvaert, NDB Biblion

   
 
Serena Libri
Vossiusstraat 21
1071 AD Amsterdam
Nederland
Tel. +31 20 664 24 26
Fax +31 20 664 24 26
E-mail info@SerenaLibri.nl

Paradiso Beurs 11 dec. 2016
Paradiso, Beurs 11 dec. 2016
 

Paradiso 13-12-2015 Paradiso met klantParadiso 13-12-2015, Beurs Bijzondere Uitgever
Paradiso, 13 dec. 2015
Beurs Bijzondere Uitgevers
Bestellen
     

 
Uitgave: paperback, 198 blz
ISBN 978-90-76270-920
Prijs: € 18.90

Verschenen
oktober 2016

  Francesco Recami
De galerijflat
 
Vertaling Rianne Aarts

Amadeo Consonni is gek op moordzaken. Claudio Giorgi drinkt veel te veel en slaat zijn vrouw en kinderen. De Angelis is de hele dag bezig met zijn mooie Opel en zijn parkeerplaats. Erika draagt strakke truitjes en te korte rokjes.

Met zín allen wonen ze in een galerijflat in Milaan. En dan gaat het mis.
Te midden van misverstanden en geklungel ligt een lijk in een zak te wachten op vervoer. En op de parkeerplaats van De Angelis staan steeds andere autoís.

In De galerijflat van Francesco Recami gaat het wel om een microcosmos: een enkel appartementenblok in Milaan. De bewoners zijn van diverse pluimage: een man die krantenartikels over misdaden in mappen klasseert, een man die zijn vrouw slaat, een man die zijn auto verafgoodt. Allemaal niet erg opzienbarend, tot iets kleins een keten van gebeurtenissen in gang zet waarvan je het einde niet kan voorzien. [...] Leuke misdaadroman, met veel humor gebracht.
Jeroen Beghin, Italibro

[...] een ongelofelijk gecompliceerde situatie waaruit de schrijver zich verbazingwekkend goed weet te redden. De ironie is nooit ver te zoeken en de schrijver weet de geheimen achter iedere voordeur in het flatgebouw knap met elkaar te verbinden.
G.P. Scheuring, NDB Biblion

De galerijflat is een heerlijk verhaal, echt een thriller van het Europese vasteland. Serena Libri heeft weer een mooi en typerend verhaal op de markt gebracht. Juist deze kleine uitgevers weten de krenten uit de pap te brengen.
Joop Hazenbroek, Crimezone

'Recami weet heel goed hoe hij moet vertellen en schrijven.Met een handjevol door het lot verbonden personages schept hij een hele wereld.í
Andrea Camilleri

 
Bestellen